Du er her
Hjem > Nyheter > Det blir gratis bompassering for alle innbyggere i Gran og Lunner

Det blir gratis bompassering for alle innbyggere i Gran og Lunner

Bom rv4. kommunegrensa Gran - Lunner

Det blir gratis å passere bommen på rv4 for alle innbyggere mellom Lunner og Gran. Foto: Eivind Marcelino

GRAN/LUNNER: Statens vegvesen har bestemt at alle innbyggere i Lunner og Gran skal få kjøre gratis på nye riksveg 4. – Vi har kommet frem til at det å splitte to bygder på denne måten vil være et alvorlig inngrep mot videre vekst og utvikling, sier Anne Britt Moen i Statens vegvesen. Ordførere Tyrdal og Westhagen er godt fornøyd.

NB: Denne saken ble publisert 1.april og er en aprilspøk.

Det har vært mange sinte innbyggere i Lunner og Gran kommuner etter at bomprisen ble kjent. 48 kroner per passering. To måneder før innkrevingen av vegen starter kommer Statens vegvesen med tidenes vårpresang til alle innbyggere i Lunner og Gran.

-Alle som bor i Gran eller Lunner får gratis bompassering så lenge det er innkreving av den nye riksvegen mellom Lunner og Gran.  Det har vært bred debatt om de store tilleggskostnadene dette vil få for folket i bygda og vi har kommet frem til det å kreve inn penger vil skade Lunner og Gran kommuner. Statens vegvesen ønsker å bygge veger som blir brukt, ikke bygge veger som lokalbefolkningen trolig vil boikotte, sier Moen og viser til alle ytringene fra folket om å ta i bruk sidevegene.

Det er imidlertid en liten hake. Prisen for å passere bommen vil øke fra 48 til 50 kroner, samtidig vil rabattsystemet bli nedjustert til fem prosent.

-Et sted må vi hente de tapte inntektene. Derfor må de andre bilistene som bor utenfor Lunner og Gran betale prisen, opplyser Moen.

I rådhusene er det stormende jubel:

-Det er godt å få på plass en slik avtale. Nå blir det ikke så dyrt for oss i Lunner å handle i Gran, sier ordfører Harald Tyrdal.

-Dette er en gledens dag. Nå mangler det bare at Lunner og Gran slår seg sammen, sier ordfører Willy Westhagen i Gran.

Bilistene må hente klistremerke

Bominnkrevingen starter om to måneder. Alle biler som er registeret i Lunner og Gran skal passere gratis, men å få silt ut disse i de automatiske fakturasystemene tar tid. Derfor har vegvesenet i samråd med politiet kommet frem til en midlertidig løsning:

Alle som har biler registrert i Lunner eller Gran vil få utdelt et klistremerke som det står “je er fra Gran” eller “je er fra Lunner” på. Dette klistremerket skal festes på bilens skiltnummer.

I klistremerket er det en skjult mikrobrikke som forstyrrer kameraet slik at skiltnummeret ikke blir registrert. Dette er en mikrobrikke som alle utrykningskjøretøy bruker for å ikke bli tatt i farts og radarkontroller under utrykning.

-Brikken er programmert til å vare frem til juni 2018. Jeg håper folk kjører pent i fotoboksene i denne perioden, sier lensmann i Gran og Lunner Frank Magne Sletten.

Tidsintervallet brikken er gyldig er den tiden myndighetene antar det vil ta å sile ut alle biler som er registrert i Lunner og Gran fra det automatiske fakturasystemet.

-Det går ikke så fort i det norske byråkratiet akkurat, humrer Moen.

Klistermerkene må hentes hos Statens Vegvesen sine lokaler på Jaren eller hos Gran og Lunner lensmannskontor.

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen