Du er her
Hjem > Nyheter > DNB skroter Bank i Butikk

DNB skroter Bank i Butikk

Fra 1.juni opphører avtalen mellom DNB og Norgesgruppen om bank i butikk. Foto: Eivind Marcelino

NORGE: DNB har sluttet med kontanter i mange av sine bankfilialer. Kunder har de siste årene blitt sendt til matbutikkene for å gjøre uttak eller innskudd. Fra 1.juni avsluttes denne ordningen også – over hele landet. 

Norgesgruppen og DNB opprettet konseptet “bank i butikk” i 2008. Etter dette har flere og flere av bankfilialene til DNB sluttet å betjene kontanter, også DNB i Gran. Kundene har blitt henvist til nærmeste matbutikk, men nå blir det slutt på denne ordningen også.

Konstituert banksjef i DNB Vestoppland Kai Viggo Håkonsen bekrefter at avtalen mellom Norgesgruppen og DNB opphører fra 1.juni. Det betyr at ingen får gjøre større uttak eller satt inn kontanter via butikkskrankene.

-Avtalen vi har med Norgesgruppen opphører fra 1.juni i år. Vi avslutter derfor bank i butikk-konseptet med butikkjedene. Kunder og butikkene vil få beskjed i god tid og vil bli informert om alternative løsninger som er tilgjengelig, sier Håkonsen.

Med bank i butikk kan kunder ta ut inntil 5000 kroner og gjøre innskudd på opptil 20.000 kroner.

Fortsatt post i butikk

Banksjefen forklarer skortingen av bank i butikk er en avgjørelse som følge av kundeadferden som viser at det til stadighet blir mindre kontanter i omløp. Han forsikrer samtidig at kundene på Hadeland vil kunne betjente sine kontanter gjennom post i butikk.

– Det vi ser er at det til stadighet brukes mindre kontanter. Vi mener likevel at de som setter inn og tar ut kontanter vil være godt dekket på Hadeland. DNB vil fortsatt oppretteholde post i butikk. Der kan kundene ta ut og sette inn kontanter på samme måte som med bank i butikk, opplyser Håkonsen.

Kiwi og Spar er under Norgesgruppen har lenge hatt bank i butikk. Det er flere butikker på Hadeland som rammes av den nye ordningen fra 1.juni.

Kiwi på Roa mistet post i butikk i fjor og ble flyttet til Bunnspris. Fra 1.juni kan de altså ikke betjene innskudd eller uttak av kontanter for DNBs kunder.

Selv om bank i butikk opphører mener Håkonsen at muligheten til å behandle kontanter fortsatt er godt dekket med de butikkene som har post i butikk på Hadeland.

Ønsker en videreføring av bank i butikk

Det er ikke akkurat stormende jubel hos Norgesgruppen etter at DNB nå legger bank i butikk død. Kommunikasjonsjef Ingrid Solberg Gundersen sier at de gjerne ønsker å videreføre bank i butikk, men at ballen ligger hos bankene.

-Vi ser at det fortsatt er kunder som tar ut en del kontanter. Vi i Norgesgruppen ønsker å ha gode betalingsløsninger for kundene, men det er opp til bankene å sørge for at kundene har mulighet til å betjene kontanter. Uansett er vi åpne for nye og moderne betalingsalternativer som også innbefatter kontanter, sier Gundersen.

Konsekvensene av å skrote bank i butikk ønsker hun ikke å spekulere i.

Hos Kiwi på Grua kan kunder fortsette å bruke bank i butikk-tjenestene gjennom post i butikk. Foto: Eivind Marcelino
Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen