Du er her
Hjem > Nyheter > Esso Jaren utsatt for hærverk – russen uønsket resten av sesongen

Esso Jaren utsatt for hærverk – russen uønsket resten av sesongen

Bestyrer Åse Gulbrandsen er oppgitt etter flere netter med bråk og hærverk. Her er veggen ved stasjonens toalett sparket inn og må byttes. Foto: Eivind Marcelino

JAREN: Russen har siden helga etter påske terrorisert Esso Jaren om nettene. Slåssing, hærverk, fyll og bråk. -Fra i dag er russen uønsket hos oss og vil bli henvist ut av lokalene dersom de forsøker å komme inn på stasjonen, sier bestyrer Åse Gulbrandsen.

Esso Jaren, som nylig har blitt omgjort til Deli De Luca, har de siste nettene fått besøk av russ som har utført hærverk på stasjonen. Nå har bestyrer Åse Gulbrandsen fått nok og stenger russen ute resten av sesongen.

-Russen kommer i store grupper. I natt var det 14  russebiler utenfor stasjonen.  Flere svært fulle og kommer inn på stasjonen. Noen tar med seg ølboksene og drikker offentlig. Vi har opplevd slåssing inne i lokalene, noen har sparket hull i en vegg, mens andre har ødelagt et bilde som hang inne på toalettet. Ute har det blitt knust en papirholder, en sandkasse har blitt ramponert og noen har veltet uff-containeren. Jeg har aldri opplevd russen så ille som nå, sier Gulbrandsen oppgitt og fortsetter:

-I starten forsøkte vi å ha en dialog med russen. Det hjalp noe. Uff-containeren ble rettet opp igjen. Etter dette har det bare eskalert. Det er en fortvilende situasjon for de våre ansatte som jobber om nettene. Russen hører ikke når de blir snakket til og har ringt politiet flere ganger for å få russen ut av lokalene. Derfor har vi bestemt at alle med russerklær er uønsket og vil bli henvist ut av lokalene dersom de forsøker å komme inn på stasjonen, opplyser Gulbrandsen.

Politiet kom etter 90 minutter 

Russen kommer normalt rundt klokken ti på kvelden og henger utenfor stasjonen i flere timer. Natt til 1.mai måtte de ansatte ringe politiet etter at flere russ gikk inn samtidig og hadde dårlig oppførsel inne i lokalene. Politiet ble ringt klokken 00:30, men ankom ikke før klokken 02:00.

Innlandet politidistrikt bekrefter episoden til HadelandNytt, men forteller at ingen ble anmeldt.

-De ble henvist ut av lokalene, sier operasjonsvakta på Hamar.

De siste episodene på bensinstasjon har blitt meldt til politiet, men ingen av hendelsene har politiet opplyst om på Twitter.

-Veldig beklagelig 

Russepresident Marius Hovde Gulbrandsen mener situasjonen er veldig beklagelig, men presiserer samtidig at hærverket ikke representerer alle som er russ.

-Jeg har fått meldingen fra bestyreren om at vi er uønsket. Dette skal jeg informere om videre. Jeg har forståelse for at slike tiltak iverksettes da det blir så mye bråk og hærverk. Det er veldig beklagelig. Det er dumt at enkeltpersoner ødelegger, for det er snakk om enkeltpersoner. De fleste av oss gjør ikke sånt, sier russepresidenten.

Han opplyser at bensinstasjoner er et attraktiv sted for russen å oppholde seg da det er salg av mat og kioskvarer om nettene.

Esso Jaren har den siste tiden hatt hyppig besøk av russen. Nå er det imidlertid slutt. Foto: Eivind Marelino
Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen