Du er her
Hjem > Kultur > FABU strekker seg mot nye høyder

FABU strekker seg mot nye høyder

Imponerte: FABU`s Jungelboken leverte over all forventning. Alle fotos: Eivind Marcelino

GRINDVOLL:  Fagertun barne- og ungdomsteater imponerer like mye hvert år med sine teateroppsetninger. I år var det jungelboken som sto på timeplanen og ble mottatt med latter, smil og entusiasme.

På kartet er ikke Grindvoll store plassen, men når FABU har teateroppsetning forvandler tettstedet seg til en liten by. Skogglimt ble fylt til randen på premieren lørdag og søndagen er allerede utsolgt.

Regnskapet talte 210 betalende gjester og sant skal sies fikk publikum valuta for pengene. En liten forsinkelse ble det, men de som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

SE FILM FRA PREMIEREN: 

Jungelboken for store og små

Den røde tråden i jungelboken er som kjent menneskebarnet Mowgli som er oppvokst hos en ulvefamilie i jungelen. Alle farene for et menneskebarn i en jungel og overgangen til menneskelandsbyen byr på dramatikk.

De kjente skikkelsene Mowgli, Balloo, Baghera, Kaa og ShereKan er alle med. Skuespillerne har god innlevelse og karakterene kommer frem på en sjarmerende måte.

SE BILDESERIE HER

FABU leverer en handling som får like mye voksne som de minste til å dra godt på smilebåndet. Innimellom replikkene er det lagt inn metaforer med dobbel betydning. Dette krydrer teateroppsetningen positivt.

Det er også mye latter og humor. Den farlige Sherekan er nok ikke like tøff som han gjerne ønsker å være og den sleipe slangen Kaa forsøker forgjeves å lokke til seg noen fugler til middag.

Balloo er glad i mat og har som ingen som kjent bekymringer. Baghera har litt høye tanker om seg selv, men sliter med migrenen.

Dramatikk: SherKhan har lyst på middag. Da får Mowgli beskyttelse av sine venner.
Dramatikk: SherKhan har lyst på middag. Da får Mowgli beskyttelse av sine venner.

-Ikke tilfeldig

At FABU valgte Jungelboken er ikke tilfeldig. Instruktør Audhild Haugestøl Strømnes sier de var opptatt av å gjøre målgruppen så stor som mulig.

– I fjor var det Ibsen og året før det var det Shakespare. I år bestemte vi oss for å gi noe ekstra til de minste. Det er mye for små barn, men samtidig har Jungelboken mange dype tanker som treffer voksne godt, forklarer Strømnes.

Bandet The Bloopers sto for musikken og låtene kan sies å være av det kreative slaget. Den tradisjonsrike jungelboken-musikken er erstattet med låter som blant annet TNT`s 10.000 lovers og Bobby McFerrin med «Dont Worry Be happy». Det overrasket samtidig som det fenget.

Fornøyd: Instruktør Audhild Haugestøl Strømnes.
Fornøyd: Instruktør Audhild Haugestøl Strømnes.

Mange nye skuespillere

I år er det 27 skuespillere som deltar og ni av dem er helt ferske. Gjennomtrekk i FABU er ikke vanlig og det er ofte ventetid å få være med som skuespiller.

Noe spenning var det derfor om nivået til skuespillerne holdt seg på samme nivå som i fjor.

Sant skal sies merket ikke publikum noe til det. Noen feilreplikker ble det, men ikke av det grove slaget og innlevelsen til skuespillerne imponerte.

-Vi har en del nye i år, men her i FABU tør de nye å gi alt fra første øvelse. De mest erfarne drar med seg de nye, mener Strømnes.

FABU har totalt seks forestillinger. Se når de går og la deg imponere du også: http://www.fabu-teater.no/

SE BILDESERIE: 

BILDESERIE: Jungelboken med FABU

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen