Du er her
Hjem > Kultur > Flere hundre til hobbymessa i Jevnakerhallen

Flere hundre til hobbymessa i Jevnakerhallen

Henning Westby fra Brandbu viser fram sin private legolandsby på Hobbymessa. Foto: Eivind Marcelino 

JEVNAKER: På det femte året arrangerer Hadeland og Ringerike modelljernbaneklubb “hobbymessa” i Jevnakerhallen. Arrangøren forteller om flere besøkende hvert år. I år ble det rundt 700 besøkende. 

Vidar Linnerud og Trygve Mysen i Hadeland og Ringerike modelljernbaneklubb er godt fornøyd med årets hobbymesse i Jevnakerhallen. Foto: Eivind Marcelino

Hobbymessa i Jevnakerhallen er årets store happening for Hadeland og Ringerike modelljernbaneklubb. I år kom det ca 700 personer. Besøkstallet er økende og arrangøren er godt fornøyd med at messa begynner å få rotfeste på Hadeland. Det er det femte året på rad hobbymessa arrangeres av modelljernbaneklubben.

-Vi forvalter jernbarnkultur og historie i et håndterlig format, sier Trygve Mysen i Hadeland og Ringerike modelljernbaneklubb.

Han mener hobbymessa har fått rotfeste på Hadeland.

-Det er hyggelig at hobbymessa har blitt kjent på Hadeland. Det viser at det er interesse for denne type hobby, mener Mysen og lover flere messer i årene som kommer.

-Behov for å leke 

Damplokomotiv, detaljerte togstasjoner i miniatyr, elektriske lokomotiv og legelandsbyer. For de interesserte var det bare å velge og vrake favorittstasjon.

En av de store lego-entusiastene var Henning Westby fra Brandbu. Han viste fram sin private legelandsby i et nokså stort format. Med to tog og flere hus og fly i lego ble flere fascinert.

– Dette er en privat samling. Mye er er fra da jeg selv var liten. Lego er genialt i så måte. Det går aldri ut på dato, eller så er det mitt behov for å ha noe leke med som aldri går ut på dato, sier Westby entusiastisk.

Øverst fv: Svetlana Olsrud, Allie Aila Støen, Ruth Karlsen, Heidi Kainulainen og foran fv. Gunhild Bræin, Siri Knudsen og Hilde Aamdal Arnesen i Hadeland billedkunstnere. Foto: Eivind Marcelino

Det er det tredje året i rekken han deltar på hobbymessa og mener arrangementet er et godt avbrekk.

-For meg er lego en vinterhobby. Det er godt å ha noe annet å fokusere på, sier Westby som gjerne skulle ha besøkt Legoland i Danmark.

-Jeg har aldri kommet meg dit. Det er vel kanskje derfor jeg i godt voksen alder leker med lego. Derfor må alle foreldre ta med barna til Legoland. Det er obligatorisk, hvis ikke blir de som meg, sier Westby spøkefullt.

Ikke bare jernbane 

Selv om det er en jernbaneklubb som arrangerer er det ikke bare modelljernbane-utstillinger på hobbymessa. Det er også salgsvarer av egenproduserte pyntegjenstander, votter, luer og andre hobbyproduserte produkter.

Hadeland billedkunstnere hadde dessuten en egen avdeling i gymnastikkhallen. Klubben består av sju kunstnersjeler. De praktiserer på hobby og profesjonelt nivå. På hobbymessen ble kunsten vist frem til publikum.

Hadeland billedkunstene ble stiftet i 2013.

BILDESERIE – trykk på bildene for å forstørre: 

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen