Du er her
Hjem > Nyheter > Funnet skyldig i grov vold – slipper fengsel fordi tiltalte er gravid

Funnet skyldig i grov vold – slipper fengsel fordi tiltalte er gravid

Gjøvik tinghus/tingrett

 

LUNNER: En kvinne har av Gjøvik tingrett blitt funnet skyldig i grov vold etter at hun slo barndomsvennen i hodet med en whiskyflaske. Hun slipper fengsel fordi hun er høygravid og har termin neste måned. 

Det var i juni i fjor en voldshandling med en whiskyflaske fant sted på en adresse i Lunner kommune. En kvinne i 30-årene hadde en uoverensstemmelse med en barndomsvenn og angrep mannen med å slå han i hodet med en whiskyflaske i pannen. Mannen fikk skader etter slaget og begynte å blø fra hodet. Barndomsvennen ble sendt til legevakten med kutt i hodet som måtte behandles.

Slipper fengsel – dømt til samfunnsstraff 

Kvinnen ble pågrepet og satt i varetekt, men løslatt etter to døgn. Etter voldshandlingen ble hun gravid og har termin neste måned.

Retten mener voldsutøvelse med flaske gir et større skadepotensiale og er langt mer alvorlig enn slag med knyttneve. I dommen kommer det frem at det normalt skal reageres med ubetinget fengselstraff i slike saker. Det er likevel lovhjemmel til å se bort fra fengsel ved “helt spesielle omstendigheter”. At kvinnen er høygravid er en slik omstendighet.

Retten dømmer kvinnen til 118 timer samfunnsstraff som må gjennomføres i løpet av 6 måneder. Avgjørelsen er ikke i samsvar med aktors påstand som var fem måneders betinget fengsel med en prøvetid på to år.

Almenpreventive hensyn svekket 

Retten begrunner sin avgjørelse med at far ikke er en aktuell omsorgperson og at en eventuell soning måtte ha skjedd etter ammeperioden som er på ni måneder. Fra voldsutøvelsen fant sted til soning ville det ha gått 1 år og 8 måneder. Tidsintervallet har et såpass stort sprik at almenpreventive hensyn er svekket og at det derfor ikke er nødvendig med soning, konkluderer Gjøvik tingrett i dommen.

Kvinnen er tidligere straffet for legemiddelloven og forulempning av offentlig tjenestemann. Dette legger ikke retten vekt på. Hun avga en uforbeholden tilståelse i retten.

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen