Du er her
Hjem > Kultur > Gapskratting da LURT tok bygda på kornet

Gapskratting da LURT tok bygda på kornet

Det var mange som humret da saksbehandleren i «Kav» viste seg fra sin beste byråkratiske side. Alle fotos: Eivind Marcelino

GRINDVOLL: Premieren til Lunner Revy- og Teatergruppe skuffet ikke. «Den som lever får le» leverte hyggelige stikk og tok bygda på kornet. Det ble i perioder gapskratting på høyt nivå. 

Viggo Bråthen spiller presten, mens Jan Erik Kalvsjøhagen og Roar Kalvsjøhagen er Tyrdal og Westhagen. Gransordføreren har på seg Norwegian-pilot drakt.

Det er like moro hvert år. Lunner Revy- og Teatergruppe setter bygda og samfunnets problemstillinger på kornet. Hvert år leverer LURT noen politiske sleivspark og mye humor inn i folkesjela på Hadeland.

I år viser de at det ikke er en ting de ikke kan spøke med.

Politikere, Nav, bompenger, kjønnssykdommer, lokalavisen, våre ordførere, pensjonister, banken og Viagra med mer fikk gjennomgå på scena.

Den sterkt ønskede kommunesammenslåingen ble et hett tema, og det var Gran kommune som fikk gjennomgå mest.

Harald og Willy hadde gått til presten for å gifte seg (slå seg sammen), men det endte med at de ble uvenner fordi Willy ikke ville dele pengene med Harald. Derfor ble det ingen giftermål likevel.

Spent redaktør

En som var ekstra spent var redaktøren i avisen Hadeland. LURT hadde laget en egen karakteristikk til Sissel Skjervum Bjerkehagen, og hun fulgte spent med da Mari Lunder entret scena med Skjervum Bjerkehagens svarte skinnjakke.

-Dette var ikke ille i det hele tatt, sa Skjervum Bjerkehagen.

Slagordene Hadeland – «vi tør der andre også tør» og «best med horn og orkester» bet ikke på den erfarne avisredaktøren.

Håpløse Gran

Det var spesielt Gran kommune med ordfører Willy Westhagen i spissen som fikk den største oppmerksomheten.

Redaktøren i avisen Hadeland Sissel Skjervum Bjerkehagen fikk egen rolle i årets teateroppseting spilt av Mari Lunder. Hun tok det hele med et stor smil.

Westhagens «bli kjent tur» til Danebu ble dratt frem og kommunestyremøtet i Gran ble illustrert som urutinerte og kranglete. Ikke overraskenderakk ikke «politikerne» hele sakslisten.

Gran sentrum ble også dratt frem med «vakre» og «praktfulle» bygg.

Riksveg 4 og bompenger

Nye riksveg 4 og bompenger ble nevnt. «Hadeland nært og naturlig, hvis du har råd» og henviste til den kommende bommen som mange mener vil splitte Lunner og Gran.

Også Jevnaker ble innlemmet i bompengedebatten og bygging av nye E16.

LURT i 30 år

Etter forestillingen var det to av skuespillerne som fikk en ekstra oppmerksomhet. Marthe Ohren og Mari Lunder har vært i LURT i 30 år.

-Det har vært veldig moro, men mye jobb slit noen ganger, er måten Ohren beskriver 30 år med LURT.

-Vi ler veldig mye mens vi øver. Dessuten er det gøy å leke seg litt, sier Lunder.

Med 30 års erfaring mener damene LURT kjenner bygda godt og kan komme med noen stikk så lenge man ikke angriper enkeltpersoner.

Begge damene er helt sikre på at de blir 30 år til i LURT og bruker Viggo Bråthen som eksempel.

-Er ikke han 67? Jo, vi blir her i 60 år, sa jubilantene.

Ekstra forestillinger

«Den som lever får se» har solgtbilletter som varmt hvetebrød. Lenge før premieren måtte LURT sette opp ekstra forestillinger.

Det er tydelig at det er mange som ønsker et avbrekk i hverdagen med mye latter og moro. Forestillingen kan anbefales på det sterkeste.

Klikk her for på komme til LURT sin hjemmeside.

TRYKK PÅ BILDENE FOR Å FORSTØRRE: 

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen