Du er her
Hjem > Nyheter > Hadelandsbedrift saksøkt for flere hundre tusen i bitter arbeidstvist

Hadelandsbedrift saksøkt for flere hundre tusen i bitter arbeidstvist

Steile parter: Advokat Mahvash Taj representerer saksøker og advokat Anders Hauger representerer den saksøkte Hadelandsbedriften i den sivile rettsaken. Foto: Eivind Marcelino

GJØVIK: En mann i 40-årene fra Bulgaria har stevnet sin tidligere arbeidsgiver for usaklig oppsigelse og krever nærmere 450.000 kroner i erstatning. Arbeidsgiveren har levert et motsøksmål for manglende husleie og nekter enhver form for erstatningsansvar. 

Det var steile fronter da retten ble satt i Gjøvik tingrett mandag denne uka. En mann har saksøkt sin tidligere sjef for usaklig oppsigelse og krever nesten 450.000 kroner i ubetalt lønn og erstatning fra en Hadelandsbedrift.

Saken startet i april 2015 da bedriften på Hadeland ansatte saksøkeren i en lederstilling.

Saksøker ble sykmeldt kort tid etter ansettelsen og arbeidsgiveren valgte å si opp mannen i sykemeldingsperioden. Videre ble arbeidsgiveren beskyldt for å bedrive svart arbeid og for å ha kommet med trusler.

Den saksøkte på sin side avviser påstandene og har levert inn et motsøksmål på 30.000 kroner for manglende husleie. Den ansatte leiet et hus av sin arbeidsgiver og klarte ikke å betale husleien da arbeidsgiveren ikke betalte lønn.

Lite bevis

Dommer i saken, Ranveig Tufte, oppfordret partene til å komme fram til et forlik og sa det var lite konkrete bevis i saken.

-Det er påstand mot påstand. Det kan gå begge veier og utfallet er usikkert. Jeg oppfordrer dere begge til å komme fram til et forlik. Det er til fordel for dere begge, sa dommer Ranveig Tufte.

Således skjedde ikke. Partene hadde forsøkt tidligere å komme fram til et forlik, men partene står milevis fra hverandre. Hovedforhandling ble dermed satt.

Dommer: Ranveig Tufte var administrator i saken. Foto: Eivind Marcelino
Administrator Ranveig Tufte mente det var lite bevis i saken og manet til at partene kom fram fram til et forlik. Det skjedde ikke. Foto: Eivind Marcelino

-Et rent helvete 

Etter at den ansatte ble oppsagt krevde arbeidsiveren at saksøker måtte flytte fra huset han leide. I huset bodde også mannens samboer og hans datter.

Dette skjedde ikke og i følge saksøker begynte arbeidsgiveren å komme med trusler for å få han fjernet. Dette ble en stor belastning for familien og de valgte til slutt å flytte til Sverige på skjult adresse.

-Da jeg leverte sykmeldingen sa sjefen at jeg bare kunne slutte. Det ble et rent helvete. Bekjente av sjefen gikk rundt huset der vi bodde å skremte meg og min familie. Jeg ble også truet med skriftlige brev. Jeg ringte politiet flere ganger fordi vi følte oss truet. Politimannen som kom var en venn sjefen og spurte hvorfor jeg ikke bare kunne flytte tilbake til Litauen, men jeg er jo ikke litauisk, sa saksøkeren i retten.

Anders Hauger som representerte den saksøkte sådde tvil om mannens sykdomshistorikk og lurte på hva han hadde gjort i Bergen, Ålesund og Litauen i den perioden han var sykmeldt.

-Solgte bil og min tidligere sjef sa at dette var i orden, forklarte saksøker.

Arbeidsforholdet varte i ca to måneder og saksøker var i arbeid i tre dager før han ble sykmeldt.

Kom ikke på jobb og er en farlig hypnotisør

Arbeidsgiveren har en helt annen historie og hevder at saksøkeren lyver. Saksøkeren jobbet aldri. Dessuten forklarte arbeidsgiveren at han drev med hypnose og at sjefen var redd for mannen.

-Mannen har vært alle andre steder enn på jobb, forklarte den tidligere arbeidsgiveren og mente at bedriften hadde gjort flere forsøk på å tilrettelegge arbeidsforholdene.

-Han kverulerte hele tiden når jeg sa hva han skulle gjøre. En dag sprakk jeg og jeg kjeftet på han. Da gikk han og etter det kom han aldri på jobb, forklarte arbeidsgiveren fra vitneboksen.

Videre mente arbeidsgiveren at halvparten av lønna skulle betales av NAV og at saksøkeren forsøkte å bestikke bedriften.

-Jeg var fortvilet. Han kom til meg og sa at hvis jeg melder inn til NAV at han har jobbet skulle jeg få 10 prosent av det NAV betaler. Da sa jeg nei, dette går jeg ikke med på. Hvis mennesker skal være så onde orker jeg ikke mer. Det er for jævlig at folk kan sette meg til retten, når det er saksøker som ikke jobber, freste arbeidsgiveren i vitneboksen.

Dom vil være klar i løpet av 14 dager.

LES OGSÅ: 

Arbeidstvist: Leverte sykmelding og fikk sparken. Sjefen truet med MC-gjeng og barnevern

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen