Du er her
Hjem > Nyheter > Hadelending må sone 14 dager for bildrap

Hadelending må sone 14 dager for bildrap

Motorsyklisten omkom etter sammenstøtet med bilen. Foto: Eivind Marcelino 

LUNNER: En mann i 50-årene fra Hadeland er for andre gang dømt for uaktsomt bildrap. Eidsivating lagmannsrett kom til samme straff som Gjøvik tingrett.  

Det var 1.mai 2014 den tiltalte mannen i 50-årene svingte av fra E16 og inn mot Lunner i Kalvsjøkrysset da dødsulykken skjedde. Mannen så ikke møtende motorsykkel og kollisjonen ble et faktum.

LES OGSÅ: Dømt for bildrap 

Samme straff – frikjent for erstatning

Sjåføren ble tiltalt for uaktsomt bildrap og ble i Gjøvik tingrett dømt til fengsel i 30 dager, men halve dommen ble gjort betinget som følge av lang saksbehandlingstid.

Denne dommen anket mannen inn til Eidsivating lagmannsrett. Nå har landets nest høyeste domstol funnet mannen skyldig etter tiltalen og dømt mannen til samme straff som i tingretten.  Siden halve straffen på 30 dager ble gjort betinget må mannen i fengsel i 14 dager.

Selv om mannen ble funnet skyldig for uaktsomt bildrap, har lagmannsretten konkludert med at han ikke var grovt uaktsom. Dette betyr at mannen ble frikjent for erstatningssøksmålet fra familien til avdøde som var på 375 000 kroner.

-Etter lagmannsrettens vurdering ligger tiltaltes uaktsomhet verken i det nedre eller det øvre sjikt av uaktsomhetsskalaen, konkluderer lagmannsretten i dommen.

I tillegg til straffen må mannen tåle en bot på 6000 kroner samt inndragning av førerkortet i tre år.

Ulykken skjedde i Kalvsjøkrysset, som er beryktet får å være et farlig kryss. Foto: Eivind Marcelino
Ulykken skjedde i Kalvsjøkrysset, som er beryktet får å være et farlig kryss. Foto: Eivind Marcelino
Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen