Du er her
Hjem > Nyheter > Høyesterett satte endelig punktum

Høyesterett satte endelig punktum

Shell-skytingen på Roa mot politiet. Foto: Eivind Marcelino

Åstedet natt til 26.juni 2015. Foto: Eivind Marcelino

ROA: Norges Høyesterett har forkastet anken til statsadvokat Torbjørn Klundseter etter skuddene på Roa. Det betyr at frifinnelsen for drapforsøk på politiet blir stående. 

Skuddene mot politiet utenfor Shell på Roa sommeren 2015 har nylig blitt avsluttet av Norges Høyesterett. Den i dag 32 år gamle Tsjetsjenske mannen ble i Eidsivating lagmannsrett frikjent for drapsforsøk i desember i fjor. Mannen fikk straffen redusert fra sju til to og et halvt års fengsel.

Både i tingretten og lagmannsretten ba Klundseter om forvaring. Dette ble avvist av begge rettsinstansene. I tingretten ble mannen dømt for drapsforsøk mot en politimann. I lagmannsretten ble mannen frikjent for drapsforsøk mot begge politimennene.

LES OGSÅ: Mageplask for statsadvokat Klundseter 

Forkastet anken

Klundseter anket denne dommen inn for Høyesterett og angrep flere punkter i dommen som han mente var saksbehandlingsfeil. Politiforum skriver at statsadvokaten mente det blant annet var skjevhet i bevisføringen.

Høyesteretts ankeutvalg behandlet saken 28.februar og har avvist hele saken. Dette betyr at dommen fra Eidsivating lagmannsrett blir rettskraftig.

Norges høyeste domstol behandler kun anker som er av særdeles offentlig interesse eller prinsipiell betydning.

Mannen som skjøt mot politiet har sittet i fengsel siden skuddene 26.juni 2015 og er snart en fri mann.

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen