Du er her
Hjem > Nyheter > Husbrann på Jaren reddet av nytt slokkeutstyr

Husbrann på Jaren reddet av nytt slokkeutstyr

Et bolighus i Paralellvegen på Jaren begynte å brenne mandag kveld. Foto: Eivind Marcelino

JAREN: Et bolighus begynte å brenne i Parallellveien på Jaren mandag kveld. Med nytt slokkeutstyr ble brannslokkingen effektiv for brannvesenet. 

Ved halv ni-tiden mandag kveld fikk brannvesenet melding om en husbrann i Parallellveien på Jaren. Det ble full utrykning med seks brannbiler i beredskap. 

Etter det HadelandNytt erfarer klarte personene som oppholdt seg i huset å komme seg ut uten alvorlige skader, men ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet. 

Startet på kjøkkenet 

-Vi fikk melding om en bygningsbrann som hadde startet på kjøkkenet. Da vi ankom stedet var det betydelig med røyk og noe flammer ut av et vindu. Vi startet innsats umiddelbart og fikk slokket brannen etter kort tid, forteller faglig leder i brannvesenet Harald Mathisen til HadelandNytt. 

Bygningen har fått synlige skader utenfra med flere vinduer som er knust. Innvendig har det blitt betydelig med røykskader.

Mathiesen skryter av nytt slokkerutstyr som de har fått fra Gjensidigestiftelsen: 

-Vi startet med å angripe brannen med et slokkespyd gjennom en yttervegg som sørget for veldig god begrensning av brannen til arnestedet. På denne måten fikk vi raskt kontroll på brannen. Dette utstyret er relativt nytt ut og er noe som vi fikk under det store brannløftet av Gjensidigestiftelsen, sier Mathiesen. 

Klokken 21:20 var brannvesenet i en etterslukkingsfase og vurderer forløpende om det skal være vakter på stedet utover natten. 

Harald Mathiesen, fagleder i Gran og Lunner brannvesen opplyser at de fikk raskt kontroll på brannen med nytt slokkeutstyr. Foto: Eivind Marcelino

 

Shares 0
Til toppen