Du er her
Hjem > Nyheter > Klar tale til politikerne om privatisering av Leikvoll og Bjørklund barnehager

Klar tale til politikerne om privatisering av Leikvoll og Bjørklund barnehager

Ordfører i Gran Willy Westhagen fikk klar beskjed før kommunestyret ble satt tirsdag. Foto: Eivind Marcelino

GRAN: Litt over 30 personer sto utenfor Gran rådhus og protesterte mot kommunestyrets planer om å privatisere Leikvoll og Bjørklund barnehager. 

Det er ingen skam å snu! Saksgang i god Trump stil! Slipp Willy fri! Det skortet ikke på de verbale ytringene til de 30 oppmøte som demonstrerte mot politikernes plan om å sette Leikvoll og Bjørklund barnehager ut på anbud.

Ikke alle er derfor enig i ordfører Willy Westhagens utspill om at “alle må være positive til privatiseringen”.

Dårligere vilkår i private barnehager 

Else Randi Kolby(til høyre) i Fagforbundet i Gran er kritisk til privatisering av barnehagene i kommunen. Foto: Eivind Marcelino

Else Randi Kolby i Fagforbundet i Gran forklarer hvorfor det er en del motstand om privatisering av barnehager i kommunen.

-Vi er bekymret for de ansattes velferd. Det skal privatiseres for å spare penger og da er det lønn og pensjonen til de ansatte det vil tas fra. Det kan vi ikke godta, sier Kolby.

Demonstrantene er også kritisk til prosessen politikerne har gjort til Leikvoll og Bjørklund. Kommunesyret har bestilt en anbudsrunde for å privatisere de sistnevnte barnehagene, uten å informere de som bruker barnehagen.

Kolby sier likevel at fordelingen mellom de private og kommunale aktørene i kommunen er grei.

-Vi har sett at mange private barnehager kommer skjevt ut, men her i Gran er fordelingen på 40/60. De ansattes vilkår og kvaliteten i barnehagene i Gran er derfor jevngode både i privat og kommunal sektor, sier Kolby.

Vi skal bruke sunn fornuft 

Noen minutter før kommunestyret startet kom ordfører Westhagen og de andre som stemte for å sette barnehagene ut på anbud ut for å se på demonstrasjonen. Til HadelandNytt sier han at han ikke var overrasket.

-Mye av det som ble sagt ble også sagt på folkemøte på Bjørklund. Jeg var derfor godt forberedt, sier Westhagen og forklarer hvorfor de ønsker å privatisere barnehagene.

-Det har vært forsøk på å legge ned Leikvoll og Bjørklund tidligere, noe vi ikke ønsker, men det er selvsagt snakk om et økonomisk spørmål også, sier Westhagen.

Vil demonstrasjonen være i tankene videre i prosessen?

-Vi skal bruke sunn fornuft. Jeg tenker, også tenker jeg om igjen. Alt vil bli vurdert, så får vi se hva vi gjør, sa Westhagen.

Klar tale utenfor Gran rådhus. Foto: Eivind Marcelino
Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen