Du er her
Hjem > Nyheter > Lite jobber på Hadeland, men færre blir arbeidsledige

Lite jobber på Hadeland, men færre blir arbeidsledige

 

HADELAND: NAV melder om færre arbeidsledige på Hadeland. I skrivende stund er det 12 ledige utlyste stillinger fordelt på 361 helt ledige arbeidssøkere, likevel hevder NAV i sin månedsrapport at arbeidsmarkedet er godt.

Det per dags dato 361 helt ledige arbeidssøkere i de tre hadelandskommunene på Hadeland. Det er 76 mindre enn ved samme tid i fjor. Utlyste stillinger på Nav.no begrenser seg til 12 fordelt på Gran, Lunner og Jevnaker kommuner.

Ser vi på Oppland fylke er det 1853 helt arbeidsledige. Dette er 314 færre enn ved samme tid i fjor. Til de 1853 som er helt arbeidsledige er det på Nav.no 278 ledige stillinger. Nav mener likevel at arbeidsmarkedet er godt og at det er god tilgang på jobber i Oppland fylke.

Misvisende tall?

Ledighetsstatistikken er vanskelig å måle helt presist. At det bli færre arbeidsledige betyr ikke automatisk at flere har kommet i arbeid. Blir man langtidssykemeldt mister man sin plass som arbeidssøker og er dermed ikke en del av ledighetsstatistikken. Nav nevner ikke i rapporten hvor mange arbeidsledige som er har blitt langtidssykemeldte og som faller ut av arbeidsledighetsstatistikken.

Rapporten forteller heller ikke om hvor mange som går på AAP (arbeidsavklaringspenger) for mars måned. Tar en med disse er arbeidsledigheten langt høyere. I utgangen av februar 2017 var det 819 personer som gikk på AAP på Hadeland.

I rapporten kommer det heller ikke fram om noen har begynt å studere, blitt ufør eller gått av med pensjon som årsak til at arbeidsledighetsstatistikken har falt.

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen