Du er her
Hjem > Nyheter > Oppland Arbeiderblad frikjent for ærekrenkelser

Oppland Arbeiderblad frikjent for ærekrenkelser

Advokat Kyrre Eggen og konstituert sjefredaktør i Oppland Arbeiderblad Line Ramsrud. Foto: Eivind Marcelino

Dette leserinnlegget må næringsdrivende tåle, mener Gjøvik tingrett. Foto: Skjermdump fra oa.no

GJØVIK: Raufoss Ur og Optikk vant ikke frem søksmålet mot Oppland Arbeiderblad. Gjøvik tingrett er tydelig på at ytringsfriheten veier tyngst.

Raufoss Ur & Optikk gikk til sak mot Oppland Arbeiderblad etter at Ivar Håkerud hadde et innlegg i avisen der han i følge saksøker kom med ærekrenkende og feilaktige påstander som sørget for at optikeren tapte omsetning.

Raufoss Ur & Optikk krevde 150.000 kroner i oppreisning. Nå har Oppland Arbeiderblad blitt blankt frifunnet av Gjøvik tingrett.

I dommen skriver retten at Håkeruds uttalelser isolert sett vil være moralsk belastende, men at dette innlegget må ses i sammenheng med de andre innleggene som ble publisert om Raufoss Ur & Optikk i avisen.

– Retten finner etter dette ikke at Håkeruds leserinnlegg når opp til terskelen for de ærekrenkende ytringer. Det som ble skrevet er ikke mer enn hva en næringsdrivende må tåle av synspunkter på sin virksomhet. Når retten har kommet til at Håkeruds innlegg ikke er å anse som ærekrenkende er resultatet at Oppland Arbeiderblad skal frifinnes for kravene fra Raufoss Ur og Optikk, konkluderer Gjøvik tingrett.

Retten mener at det heller ikke er sannsynliggjort et økonomisk tap etter at innlegget til Håkerud ble publisert.

Raufoss Ur & Optikk må betale avisens saksomkostninger på 116.850 kroner.

LES OGSÅ:

Oppland Arbeiderblad saksøkt for ærekrenkelser

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen