Du er her
Hjem > Nyheter > Radio Randsfjord utvider med flere FM-sendere

Radio Randsfjord utvider med flere FM-sendere

Anders Taaje i Radio Randsfjord utvider sitt tilbud på FM-båndet i en periode der de andre radiostasjonene forlater FM til fordel for DAB. Foto: Privat.

HADELAND/LAND:  Det nærmer seg slukketid for de riksdekkende radioene i Oppland på FM-nettet. Radio Randsfjord derimot utvider på det samme nettet som de store radiokanalene forlater. Ny FM-sender er montert på Halvorsbøle i Jevnaker.

Mens NRK, P4 og Radio Norge snart blir borte fra FM-båndet, utvider Radio Randsfjord sitt sendernett på FM. Det er nå montert en ny sender på Halvorsbøle i Jevnaker. Dette gjør mottakerforholdene på østsiden av Randsfjorden bedre.

I et tidligere intervju med Anders Taaje i Radio Randsfjord var han optimistisk med tanke på lokalradioens fremtid og har ingen planer om å gå over til DAB. Han mente lokalradioen vil få monopol på FM-nettet i distriktet.

– Etter de massive kampanjene som rikskanalene har kjørt de siste årene, tror de fleste at FM-båndet skal slukkes, men det er ikke tilfelle. Det er de riksdekkende kanalene som frivillig forlater FM-båndet, mens vi fortsetter på FM frem til 2022 i første omgang sier Anders Taaje i Radio Randsfjord.

Bedre dekning

Redaktøren mener det allerede har blitt bedre lytterforhold i distriktet:

– Foreløpig har jeg bare fått testet strekningen Jevnaker – Tingelstad, og det har nå blitt en helt annen lytteropplevelse for de som ferdes og bor her. Og jeg vil tro at det flere steder langs fjorden opp til Horn som også har fått bedre bedre lytterforhold, sier Taaje

Flere FM sendere i nær fremtid

Radio Randsfjord holder på med å sette opp en FM-sender nord for Bjoneroa som skal dekke strekningen fra Hornsberget til Halmrast. I skrivende stund jobbes det med å få gode nok signaler inn på omformeren.

– Vi håper å få løst dette i nær framtid, sier Taaje. Frekvensen her blir 106,9. Videre har vi planer om å sette opp enda flere FM-sendere i vårt område, og ønsker i den anledning tips fra publikum, avslutter Taaje.

FM-nettet for de riksdekkende kanalene slukkes fra 26.april i år.

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen