Du er her
Hjem > Nyheter > Til sommeren må Vidar passere to bommer for å komme til jobb

Til sommeren må Vidar passere to bommer for å komme til jobb

Vidar Linnerud vil få 650 kr mer å rutte med i måneden dersom han ikke jobber når den nye bommen på riksveg 4 blir tatt i bruk. Foto: Eivind Marcelino

ROA: Vidar Linnerud bor på Roa i Lunner og jobber på Skeidar i Søndre Land. Til sommeren må pendleren passere to bommer for å komme seg til og fra jobb. En på fylkesveg 34 og den andre på riksveg 4. -Trekker jeg fra transportutgiftene vil jeg sitte igjen med mer penger dersom jeg blir arbeidsledig igjen, sier Linnerud. 

I 2015 mistet Vidar jobben og meldte seg arbeidsledig hos NAV. Etter ett år uten jobb fikk han napp hos Skeidar i Søndre Land. Han jobber som lagermedarbeider og trives godt.

Til sommeren kommer den nye bommen på riksveg 4. Summen er fastsatt til 47 kroner pr passering med 20 prosent rabatt for de som kjøper bombrikke. På fylkesveg 34 er prisen 27 kroner med 10 prosent rabatt.

Etter et lite regnestykke kan pendleren raskt bekrefte at han vil tape flere hundre kroner hver måned på å jobbe – selv med rabattene.

-Jeg vil tape 650 kroner i måneden på å jobbe. Tar jeg med slitasje på bilen og forsikringsutgifter blir tapet langt høyere, sier Linnerud oppgitt.

Hver måned vil det koste pendleren fra Roa 4650 kroner i faktiske utgifter mellom Roa og Søndre Land. I denne summen er bompenger og drivstoff med i kalkuleringen.

Ser etter en annen jobb og tror på Roa-vekst 

Linnerud er pent sagt lite imponert over de høye bomkostnadene og ser derfor etter andre jobber.

-Den planlagte bommen stimulerer ikke til arbeidsvilje hos folk og i disse dager som det er høy arbeidsledighet kan bommen være en faktor som gjør at mange velger å ikke jobbe. Det er uheldig. Jeg har begynt å se etter andre jobber. Hønefoss, Nittedal og Jessheim er aktuelle plasser uten bommer å passere, sier Linnerud.

Han tror også at folket på Lunner-sida vil reise mindre til Gran.

-Roa sentrum vil få en oppblomstring, samtidig som veldig mange i Lunner vil reise til Jessheim, Hønefoss eller Nittedal for å handle, tror Linnerud.

Positiv til to bommer 

Pendleren forstår at den nye vegen må betales, men mener det er urimelig at det er lokalbefolkningen som må lide.

-For min del hadde jeg fint klart meg med den gamle vegen. Tungtransporten har lenge ønsket en ny veg. Jeg mener to bommer vil gi en mer rettferdig fordeling, sier Linnerud som håper det blir en bom på Lygna som har vært debattert flere ganger.

Han er også tydelig på at han vil kjøre sidevegene så ofte som mulig for å unngå bommen.

-Det er det nok mange som kommer til å gjøre. Kongevegen og Fålgenvegen vil bli flittig brukt for oss som er lokalkjent, sier Linnerud.

Shares 0

Legg igjen en kommentar

Til toppen