Du er her
Hjem > Nyheter > Ulv drepte og skadet flere sauer på Gran østås

Ulv drepte og skadet flere sauer på Gran østås

Denne sauen ble funnet delvis spist av ulv torsdag. To andre sauer led samme skjebne, mens ni andre er skadet. Foto: Eivind Marcelino

GRAN: Flere sauer ble funnet døde og andre skadet av ulv på Gran østås torsdag morgen. Skadene på sauen og ferske ulvespor indikerer at ulven gikk til angrep natt til torsdag eller tidlig på morgenen. 

Det har vært noen dramatiske timer for sauen som beiter på Gran østås. Tre sauer ble funnet drept og minimum ni andre alvorlig skadet. Flere av disse må avlives. Seks sauer har fremdels ikke kommet til rette. Organisasjonen norske kadaverhunder søkte hele torsdagen etter sau som kan ha blitt offer for ulvens jaktinstinkt.

Norske kadaverhunder søkte etter seks sauer som ikke hadde kommet til rette etter ulveangrepet. Foto: Eivind Marcelino

Noen meter unna det ene sauekadaveret ble det funnet ferske ulvespor.

– Statens naturoppsyn bekrefter at det er ulv som står bak saueangrepet, opplyser Kjersti Andresen ved Landbrukskontoret på Hadeland til HadelandNytt.

Klappjakt på ulven 

Det er allerede gitt fellingstillatelse på en ulv etter et angrep i Hurdal der 25 sauer ble tatt av dage tirsdag denne uken. Denne fellingstillatelsen er gyldig på Gran østås også.

-Det er gitt tillatelse til jakt på ulv til fredag klokken 12:00, men jeg kan allerede nå opplyse at det vil bli søkt om et utvidet fellingstillatelse dersom ikke ulven blir tatt innenfor den første tidsrammen, sier Andresen.

Om det er den samme ulven som angrep 25 sauer i Hurdal som har tatt turen til Gran vil ikke Andresen kommentere.

-Om det er en eller flere ulver, eller om det er ulven som kommer fra Hurdal som står bak angrepet her i Gran blir kun spekulasjoner. Jeg kan ikke mene noe om dette. Det er uansett et krevende oppdrag.

-Vi er alltid på etterskudd 

På stedet der sauene ble funnet var jaktlaget på plass. Jakte ulv er en vanskelig oppgave kan en av jegerne fortelle.

-Ulven beveger seg over store områder på kort tid. Vi er alltid på etterskudd. Det er helt umulig for oss å fastslå hvor ulven er. Den kan ha passert Harestua for flere timer siden for alt vi vet, men det kan også være i nærheten, sier en av jegerne.

Shares 0
Til toppen